• Piec konwekcyjny GP | Venix – 4 x 1/1 GN | MANUAL | 230V

  • Piec konwekcyjny z nawilżaniem GP | Venix – 4 x 1/1GN | MANUAL | 230V | T04M

  • Piec konwekcyjny z nawilżaniem GP | Venix – 4 x 2/3GN 450x340mm | DIGITAL | T043DI.EV

  • Piec konwekcyjny z nawilżaniem GP | Venix – 4 x 2/3GN 450x340mm | MANUAL | T043M

  • Piec konwekcyjny z nawilżaniem GP | Venix – 4 x blachy 400x600mm | DIGITAL | T04DI.200

Piece konwekcyjne

Piece konwekcyjne, jak sama nazwa wskazuje, wykorzystują zjawisko konwekcji (powszechnie nazywane też termoobiegiem) – polega na wymuszeniu obiegu gorącego powietrza, co zapewnia równomierne nagrzanie całej komory. Specjalne wentylatory zasysają powietrze, a następnie przepuszczają je przez grzałki. Dzięki temu komora szybciej się nagrzewa, a potrawy zawsze pieką się równomiernie.
Maszyny tego typu są również niezwykle proste i wygodne w obsłudze. Nie wymagają stosowania dużej ilości tłuszczu, bowiem wystarczy jedynie spryskać olejem powierzchnię mięsa, warzyw itp. Przez to przygotowywane w ten sposób posiłki są lżejsze, smaczniejsze oraz zdOferujemy szeroki wybór pieców konwekcyjnych wykonanych z materiałów najwyższej jakości. Każdy model został zaprojektowany we współpracy ze specjalistami z branży, tak by stanowił odpowiedź na rzeczywiste potrzeby. Dbałość o najmniejsze szczegóły sprawiła, że urządzenia są niezwykle funkcjonalne, a przy tym solidne, proste w obsłudze, a także niezwykle wydajne.rowsze – na ten czynnik zwraca uwagę coraz więcej klientów.
Z pomocą pieca konwekcyjnego można przygotowywać najróżniejsze potrawy,
w tym:
  • różne rodzaje mięs,
  • owoce morza,
  • warzywa,
  • sery,
  • zapiekanki (warzywne, z makaronu, z pieczywa),
  • pizzę,
  • pieczywo wytrawne i słodkie,
  • ciasta i różne desery.
Cechą charakterystyczną naszych produktów jest też estetyczny design. Jest elegancki, a zarazem wygodnie neutralny. Dzięki temu sprzęt da się bez problemu dopasować do reszty wyposażenia, tak by całość prezentowała się profesjonalnie i schludnie.
Do tego piec powinien również być wyposażony w szereg zabezpieczeń, które będą minimalizować ryzyko oparzenia czy przypalenia żywności. Nasze urządzenia są tak wykonane, że jeśli korzysta się z nich zgodnie z zastosowaniem, nie trzeba niczego się obawiać. Do tego posiadają takie udogodnienia, jak m.in. timer, który nie dopuszcza do nie dopieczenia albo spalenia potrawy. Bardzo ważną kwestią jest też jakość wykonania sprzętu, a dokładniej – jego wytrzymałość. Urządzenia gastronomiczne muszą być odporne na duże obciążenie, ponieważ często pracują niemalże bez przerwy nawet przez kilkanaście godzin dziennie. Z tego względu do ich produkcji powinny zostać użyte najwytrzymalsze materiały, m.in. stal nierdzewna czy nowoczesne tworzywa sztuczne. Dodatkowo dobrze by miały dość prosty design, poręczne solidne pokrętła itp. Proponowane przez nas sprzęty zostały pod każdym względem uważnie zaprojektowane. Nawet najbardziej odporny piec nie daje jednak pełnej gwarancji bezawaryjności. Z tego względu najlepiej, by producent/dystrybutor zapewniał wsparcie serwisowe. Kupując sprzęt u nas masz pewność, że w razie potrzeby doświadczeni fachowcy stawią się w Twoim lokalu i szybko zajmą się urządzeniem, by błyskawicznie przywrócić je do sprawności. Oferujemy różnorodne modele, także niewielkie, idealne np. do cukierni, pubów i innych niedużych lokali. Chętnie doradzimy, który wariant ma szansę najlepiej sprawdzić się w danym przypadku oraz odpowiemy na wszystkie pytania.

Zakup pieca konwekcyjnego

Zakup pieca konwekcyjnego to duży wydatek, dlatego powinien być dobrze przemyślany. Przede wszystkim wybrany model powinien być dostosowany do potrzeb lokalu. Musi być w stanie przygotować odpowiednią ilość potraw w danym czasie, tak by nawet podczas największego obłożenia każdy klient sprawnie otrzymał zamówione danie. Przy tym nie ma sensu kupować sprzętu o większej wydajności niż rzeczywiście jest potrzebna, ponieważ wtedy będzie po prostu nieekonomiczny. Wielkość pieca ma znaczenie nie tylko ze względu na to, ile żywności można w nim naraz przygotowywać. Urządzenie trzeba jeszcze przecież postawić w odpowiednim miejscu, tak by dało się z niego wygodnie i bezpiecznie korzystać. Z tego względu przed zakupem powinno się wykonać dokładne pomiary i tak rozplanować układ sprzętów, by wszystko było idealnie dopasowane. Jeśli będzie to konieczne, chętnie służymy pomocą. Wystarczy się z nami skontaktować, a podpowiemy co robić i na co zwrócić uwagę. Oczywiście piec konwekcyjny musi być funkcjonalny, czyli posiadać wiele użytecznych funkcji, którymi można dowolnie sterować. Przy tym dobrze by był intuicyjny w obsłudze oraz prosty w czyszczeniu – dzięki temu znacznie odciąża się personel. Takie urządzenia należy regularnie czyścić, dlatego kiedy proces ten jest bardzo łatwy, jest to niezwykle wygodne. Projektując nasze produkty zwróciliśmy uwagę na to, by dało się je bez wysiłku rozłożyć na części. W miarę możliwości są też pozbawione zakamarków, w których zbiera się brud. Do ich mycia nie są konieczne żadne specjalistyczne detergenty ani przyrządy.

Zalety pieców konwekcyjnych

Liczne zalety pieców konwekcyjnych sprawiają, że cieszą się ogromnym powodzeniem. Współcześnie są wręcz uznawane za standard. Są szczególnie popularne do przygotowywania rozmaitych wytrawnych i słodkich wypieków. Zakup pieca konwekcyjnego to inwestycja w rozwój lokalu. Pozwala podnieść jakość oferowanych dań oraz zdywersyfikować menu. Przy tym nasze urządzenia są względnie niedrogie w utrzymaniu. Optymalizują zużycie energii elektrycznej, ponieważ błyskawicznie się nagrzewają i długo utrzymują ciepło. Dzięki temu można znacznie ograniczyć wydatki na prąd. To nie tylko oszczędne, ale też ekologiczne.
Do najważniejszych zalet i możliwości sprzętu tego typu zalicza się:
  • duże możliwości w zakresie obróbki termicznej (pieczenie, grillowanie, blanszowanie, podgrzewanie potraw itp.),
  • możliwość szybkiego, efektywnego przygotowywania różnych potraw – od mięs i warzyw, aż po wypieki,
  • szybkie nagrzewanie komory,
  • doskonała izolacja termiczna,
  • solidna konstrukcja ze stali nierdzewnej,
  • długa żywotność,
  • oszczędność energii elektrycznej,
  • oszczędność miejsca w kuchni (możliwość piętrowego układania kolejnych modułów),
  • łatwe sterowanie,
  • bezproblemowa konserwacja i brak konieczności regularnego serwisowania,
  • łatwy montaż (wystarczy źródło zasilania).

Piece konwekcyjne wykorzystywane w branży HoReCa

Proponujemy profesjonalne piece konwekcyjne wykorzystywane w branży HoReCa. Są wykonane zgodnie ze wszelkimi zaleceniami i normami, ponieważ są profesjonalnym sprzętem przeznaczonym do zastosowania w lokalach gastronomicznych i w celach przemysłowych. Z powodzeniem odnajdą się jako element wyposażenia:
  • restauracji,
  • stołówki,
  • pubu/baru,
  • kawiarni/cukierni,
  • hotelu.
Ze względu na niewielkie wymiary oraz szybką, wydajną pracę nasze urządzenia są idealne także w knajpach typu fast-food. Pozwalają błyskawicznie przygotować wyśmienite zapiekanki, bugery, pity itp. Najmniejsze modele da się nawet zamontować w food trucku. Do działania potrzebne jest tylko źródło zasilania, dlatego z urządzenia można korzystać praktycznie wszędzie.
Nasz sprzęt doskonale sprawdza się także w sklepach oraz wszelkich pozostałych miejscach, w których podawane są ciepłe, świeże wypieki czy inne pieczone dania. Są też z powodzeniem wykorzystywane przez firmy cateringowe, szczególnie te pracujące w terenie. Z jego pomocą można w pełni rozwijać potencjał swoich pracowników, ponieważ stanowi ogromne ułatwienie. Dzięki temu mogą poświęcić więcej czasu, sił i uwagi na ważniejsze obowiązki. Ponieważ nasze piece konwekcyjne są bardzo wydajne, pozwalają zwiększyć liczbę dziennie obsługiwanych klientów. W ten sposób da się skutecznie podnieść poziom sprzedaży. Goście zachęceni pysznymi wypiekami i innymi smakowitymi, aromatycznymi daniami tłumnie zaczną odwiedzać Twój lokal. Wiele z nich będzie regularnie wracać, a także zapraszać znajomych. Zachęcamy do zapoznania się z pełną ofertą naszych pieców konwekcyjnych. W katalogu dostępne są różnorodne modele, w tym także specjalne warianty z funkcją nawilżania potraw. Nasi konsultanci chętnie służą radą i jeśli będzie taka potrzeba, pomogą dobrać idealny produkt. Zainwestuj w praktyczne, wytrzymałe, ekonomiczne wyposażenie do kuchni swojego lokalu!
Bądź na bieżąco Zapisz się do newslettera