• Piec cukierniczy elektryczny GP | VENIX – 10 x Blachy 400×600 mm SQUERO BAKERY | MANUAL

  • Piec cukierniczy elektryczny GP | VENIX – 10 x Blachy 400×600 mm SQUERO BAKERY | MANUAL + Komora wzrostowa | garownik – 12 x Blachy 400×600 mm

  • Piec cukierniczy elektryczny GP | VENIX – 10 x Blachy 400×600 mm SQUERO TOUCH | NORMAL

  • Piec cukierniczy elektryczny GP | VENIX – 16 x Blachy 400×600 mm SQUERO BAKERY | MANUAL

  • Piec cukierniczy elektryczny GP | VENIX – 16 x Blachy 400×600 mm SQUERO TOUCH | NORMAL

  • Piec cukierniczy elektryczny GP | VENIX – 6 x Blachy 400×600 mm SQUERO BAKERY | MANUAL

  • Piec cukierniczy elektryczny GP | VENIX – 6 x Blachy 400×600 mm SQUERO BAKERY | MANUAL + Komora wzrostowa | garownik – 8 x Blachy 400×600 mm

  • Piec cukierniczy elektryczny GP | VENIX – 6 x Blachy 400×600 mm SQUERO TOUCH | NORMAL

  • Piec cukierniczy GP | VENIX – 10 x Blachy 400×600 mm SQUERO TOUCH | NORMAL + Komora wzrostowa | garownik – 12 x Blachy 400×600 mm

  • Piec cukierniczy GP | VENIX – 6 x Blachy 400×600 mm SQUERO TOUCH | NORMAL + Komora wzrostowa | garownik – 8 x Blachy 400×600 mm

  • Piec cukierniczy konwekcyjny GP | Venix – 4 x blachy 400x600mm | MANUAL | 230V

  • Piec cukierniczy konwekcyjny z nawilżaniem GP | Venix – 4 x 2/3GN 450x340mm | DIGITAL | T043DI.EV

Piece cukiernicze

Oferujemy piece cukiernicze odpowiednio przystosowane do użytku w gastronomii. Sprzęt tego typu to obowiązkowy element wyposażenia każdego lokalu, który sprzedaje/podaje słodkie wypieki. Z jego pomocą da się szybko przygotować wyśmienite przysmaki, takie jak m.in.:
  • bułeczki,
  • rogaliki,
  • ciasteczka,
  • torty i ciasta,
  • babki, babeczki i muffinki,
  • tartaletki,
  • bezy.
Nasze urządzenia dodatkowo jak najbardziej mogą być wykorzystywane do pieczenia także innych potraw na bazie ciasta/pieczywa, np. pizzy czy zapiekanek. Jako sprzęt przeznaczony do profesjonalnego stosowania pozwala ustawić odpowiednią temperaturę i inne parametry, tak by dało się uzyskać najlepszy smak, idealną chrupkość, optymalny poziom wypieczenia itp. Proponujemy szeroki wybór pieców cukierniczych wysokiej jakości, które gwarantują najwyższą efektywność przez wiele lat, nawet przy dużym obciążeniu. Posiadamy urządzenia o różnej liczbie komór grzewczych, dlatego każdy znajdzie u nas model dostosowany do potrzeb jego lokalu.

Piec cukierniczy

Piec cukierniczy jest w praktyce niewielkim piecem konwekcyjnym z funkcją parowania. Umożliwia wprowadzenie do komory suchego, ale też wilgotnego powietrza. Dzięki temu można przygotowywać wypieki z różnych rodzajów ciasta. Każde z nich wymaga bowiem zastosowania nie tylko innej temperatury, ale dostosowania szeregu innych warunków. Posiadamy szeroki wybór zróżnicowanych modeli pieców cukierniczych, ale każdy z nich posiada:
  • wnętrze i grzałki wykonane z dobrej gatunkowo stali nierdzewnej,
  • płyty szamotowe o grubości 15 mm,
  • oświetlenie w komorze pieczenia,
  • podwójne szyby na drzwiach.
Każdy z naszych produktów to nowoczesny sprzęt wykonany z najwyższą dbałością o szczegóły. Wszystkie urządzenia są funkcjonalne, solidne, a do tego łatwe w obsłudze. Wyróżniają się również estetycznym, eleganckim, ponadczasowym designem. Ponieważ jest gustownie neutralny, dobrze komponuje się z otoczeniem i zawsze prezentuje się schludnie.
Wszystkie modele pieców cukierniczych dostępnych w naszym katalogu są również tak zaprojektowane i wykonane, by były jak najbardziej odporne na awarię. Niesprawny sprzęt potrafi być nie tylko kłopotliwym utrudnieniem, ale wręcz może uniemożliwić normalne funkcjonowanie lokalu. Nasze urządzenia spełniają wszystkie wymogi i normy bezpieczeństwa, a do tego są niezwykle trwałe i ergonomiczne. Prawidłowo użytkowane nie sprawiają praktycznie żadnych problemów i wykazują długą żywotność. W razie czego gwarantujemy jednak pełne wsparcie serwisowe – wystarczy jeden telefon by wezwać doświadczonych fachowców.

Z pomocą pieca cukierniczego można poprawić jakość oferowanych produktów, ponieważ pozwala uzyskać idealny smak, aromat oraz wygląd wypieków. Do tego nasz sprzęt pozwala przygotować nie tylko świeże pieczywo, ale też bez problemu regeneruje głęboko mrożone produkty piekarnicze. Przy tym nasze urządzenia są niezwykle wydajne, ekologiczne i tanie w utrzymaniu. Dzięki doskonałej izolacji ścian w komorze oraz niezawodnym uszczelkom drzwiowym minimalizują utratę ciepła. Błyskawicznie się nagrzewają i na dłużej zachowują odpowiednią temperaturę. Przez to optymalizują zużycie energii elektrycznej, zmniejszając rachunki za prąd. Piec cukierniczy to niezwykle funkcjonalny, a zarazem intuicyjny w obsłudze sprzęt. Nawet początkujący członkowie załogi będą w stanie z jego pomocą przygotować zachwycające wypieki bez konieczności przeprowadzania szkolenia. Do tego urządzenia bardzo łatwo się czyści, dlatego bez problemu da się dbać o ich higienę. Nie trzeba stosować do nich żadnych specjalistycznych detergentów, a cały proces umycia komory zajmuje zaledwie kilka minut. Pozwalają przez to zaoszczędzić sporo czasu i są ogromnym udogodnieniem dla pracowników.

Zalety pieców cukierniczych

Liczne zalety naszych pieców cukierniczych sprawiają, że cieszymy się zaufaniem przedstawicieli najróżniejszych gałęzi branży gastronomicznej i HoReCa. Przede wszystkim są cenione ze względu na:
  • efektywność – zawsze można na nie liczyć, nawet przy konieczności przygotowania naprawdę dużej ilości wypieków. W kilka chwil są gotowe do pracy, a do tego mogą być wykorzystywane przez wiele godzin dziennie;
  • ekonomię i ekologię – urządzenia reprezentują wysoką klasę energetyczną, dlatego w ich przypadku nie trzeba obawiać się wysokich rachunków za prąd. Ich użytkowanie nie obciąża budżetu oraz jest mniej szkodliwe dla środowiska;
  • prostą obsługę i bezpieczeństwo – personel uwielbia pracować z naszym sprzętem, ponieważ jest praktycznie bezproblemowy;
  • wysoką jakość wykonania – wszystkie produkty doskonale wyglądają, są wytrzymałe i bezawaryjne.
Zapraszamy do zapoznania się z pełną ofertą naszych pieców cukierniczych. Nasi doświadczeni konsultanci chętnie służą pomocą – odpowiedzą na pytania, wyjaśnią wątpliwości i doradzą, który model wybrać. Zdecyduj się na profesjonalne wyposażenie, by Twoi klienci nie mogli oprzeć się aromatycznym, chrupkim, rozpływającym się w ustach wypiekom!
Bądź na bieżąco Zapisz się do newslettera